Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΔΟΞΑ ΡΟΔΙΑΝΗΣ........ΤΕΛΟΣ!!!!!

Ειμαι σιγουρος οτι θα μου πουνε καποιοι,,,,,,,,,,'' καλα ρε φιλε αυτο δεν τόγραψες''!!!!!
Πεστε μου ομως εσεις τι να πρωτοθυμηθω και τι να γραψω,και που να χωρεσει   μια λαμπρη ιστορια 46 χρονων!!!!
Γι αυτο λοιπον θα γραψω αυτα που εζησα και ειδα και αυτα που ακουσα απο τους παλιοτερους για την ομαδα της ΔΟΞΑ Ροδιανης.
Μια μεγαλη ποδοσφαιρομαννα η Ροδιανη,απο τοτε που επαιζαν τα παιδια με τυλιγμενα κουρελια αντι για μπαλα που δεν υπηρχε,και αργοτερα με τις πλαστικες που ηταν πολυτελεια για την εποχη και αναφερομαι στη δεκαετια του 60''
Δεν υπηρχε παιδι που να μην εβγαινε για μπαλα καθε απογευμα στα αλωνια, διπλα στο σπιτι του Ματτα.
Τις μερες των εορτων φιλικα παιχνιδια






με τα διπλανα χωρια και κυριως με την Αγια Παρασκευη και την Λευκοπηγη, λογω ελλειψης μεταφορικου μεσου.Αγωνες που δυσκολα τελειωναν, λογω επισοδειων, και λογω του φανατισμου και της διψας των παιχτων για τη νικη, η οποια γιορταζονταν δεοντως απο τους νικητες!!!!
Και φθανουμε στο 1971 οπου ο Γιαννης ο Καλημερης (Ντακότας) παιρνει την αποφαση να αναγνωρισει την ομαδα ωστε να αγωνιζεται στο τοπικο πρωταθλημα.
Κωστας Παπαγρηγοριου,Στεργιος Μανακιτσας,Γιαννης Δυντσικος, Κωστας Ρουσιαδης,Κωστας Καραγιαννης,Γιαννης Δαβανης,Γιαννης Τζελλος, Στεργιος Δαβανης,Γιωργος Ναννος,Νικος Ρουσιαδης,Βασιλης Μανακιτσας,Θανασης Τιγκος,Κωστας Μπασινας,Γρηγορης Παπαγρηγοριου,Κωστας Τσεγγενες ειναι καποιοι απο τους πρωτους παιχτες της ομαδας μας!!!Για την ιστορια, οι πρωτοι ξενοι παιχτες που ερχονται με μεταγγραφη στην ομαδα μας ειναι ο Γιωργος Κολτσιδας απο το Χρωμιο,ο Πασχος Μαλιαγκας απο τη Μηλια και ο Παυλος Χατζημιχαηλιδης απο το Πρωτοχωρι.!!!
H ομαδα οσο περναει ο καιρος οργανωνεται, γινεται καλιτερη, ενισχυεται απο νεα παιδια και αρχιζει να γραφει ιστορια.!!!

Γρηγορης Παπαγρηγοριου και Κωστας Γριβας θα φορεσουν τη φανελλα της ομαδας της Κοζανης στην Β'' Εθνικη!!
Ο Κωστας Ρουσιαδης θα μεταγγραφει στην ομαδα της Κοζανης στη Β΄΄ Εθνικη και θα φτασει ενα βημα απο τη μεταγγραφη του στην ΑΕΚ!!!
Ο Γιαννης Διντσικος θα φορεσει τη φανελα της Καστοριας,μετα της ΑΕΚ και θα φθασει μεχρι και την Εθνικη Ελλαδος!!!
Ο Τακης Καραγιαννης θα φορεσει τη φανελλα του τερματοφυλακα του Ευοσμου Θεσ/νικης!!!
Ο Αποστολης Βαλαης θα φθασει να κανει προπονησεις στην ομαδα του Παναθηναικου,στη θεση του τερματοφυλακα,μια μεταγγραφη που τελικα ναυαγησε!!!
Ο νεοτερος απο τους παραπανω, Κωστας  Ναννος θα βρεθει να αγωνιζεται με τα χρωματα του Ηρακλη Θεσ/νικης,της Κοζανης,του Πυρσου Γρεβανων κλπ,  ενα παιδι που αγωνιζεται ως και σημερα σε διαφορες ομαδες και γραφει τη δικη του ιστορια!!!
Πρεπει εδω να αναφερω το μεγαλο πληγμα που δεχθηκε η ομαδα,με τον ξαφνικο θανατο του Γιαννη Ναννου, ο οποιος ειχε παρει μεταγραφη στην ομαδα του ΠΑΟ Κοζανης, και δεν προλαβε να δειξει το μεγαλο του ποδοσφαιρικο ταλεντο!!!
Και τοσοι αλλοι παιχτες που μεταγραφησαν απο την ΔΟΞΑ Ροδιανης σε ομαδες μικροτερων κατηγοριων,
Πρεπει να πω εδω κατι, για δυο συγκεκριμενα ατομα απο τη νεωτερη γεννια!!! Προκειται για τον Πετρο Μιχαλοπουλο και τον Δημητρη Χλιαρα, οι οποιοι δεν εφυγαν ποτε απο την ομαδα, απο τοτε που επαιξαν για πρωτη φορα μεχρι  τον τελευταιο αγωνα της ομαδας τον περασμενο Απριλη!!!!
Μπορω και θα το ηθελα, να γραφω ονοματα και ονοματα απο παιχτες που προσφεραν  στην ομαδα ,Ροδιανιωτες αλλα και παιδια που ηρθαν απο αλλες ομαδες, αλλα δεν θα το κανω, γιατι φοβαμαι οτι θα ξεχασω καποιους και δεν θελω να αδικησω κανεναν, απλα ανεφερα αυτους που εγραψαν την μεγαλυτερη ιστορια!!!
Και ενω η ιστορια γραφει καποια στιγμη το 1978 η ομαδα ανερχεται στην Β''κατηγορια και το 1991 με προπονητη και παιχτη τον Κωστα Ρουσιαδη, ανεβαινει για πρωτη φορα στην Α'' κατηγορια, οπου θα αγωνισθει για δυο χρονια και θα επανελθει τελικα στη φυσικη της θεση, αυτην της Β'' κατηγοριας.
Την τριετια 2010-13 με προεδρο το Σακη Μαστορα, και αντιπροεδρο τον Πασχο Τζελλο, προπονητη τον Θοδωρο Αρσενιδη και τρεις παιχτες το Βαγγελη Τσουτσιδη, το Θεοφιλο Παπαδοπουλο και το Στελιο Τσουκαλιδη που πριν λιγα χρονια φορουσαν τη φανελλα του Εορδαικου στη Β΄' Εθνικη, βρεθηκε τρεις φορες η ομαδα, μια ανασα απο την ανοδο στην Α'' κατηγορια, αλλα δεν τα καταφερε τελικα στις λεπτομερειες και στις ισοβαθμιες!!!
Την περιοδο 2013-14  λιγο η απογοητευση της μη ανοδου,η αποχωρηση βασικων στελεχων σε αλλες ομαδες, η μηδαμινη στηριξη απο τους φιλαθλους της ομαδας και η εχθρικη διαιτησια που αντιμετωπισε  σε πολλους αγωνες  (και *προσωπικα πιστευω* αυτο εγινε   εξ αιτιας ενος επισοδειου ενος παραγοντα με λαινσμαν ) η ομαδα θα υποβιβασθει στην Γ΄΄ κατηγορια!!!
Η νεα απο περσυ διοικηση με προεδρο τον Σταυρο Ναννο θα κανει τα παντα για να σωθει η ομαδα,και να συνεχισει να αγωνιζεται, αλλα τελικα θα δηλωσει αδυναμια, γιατι τα προβληματα ειναι πολλα με κυριωτερο το οικονομικο και ετσι η ομαδα για πρωτη φορα απο την ιδρυση της,  δεν θα παρει μερος στο επομενο πρωταθλημα,!!!
Ειναι κριμα για την ομαδα και για το χωριο παντως,γιατι η Ροδιανη εχει την τυχη να εχει ενα απο τα καλιτερα γηπεδα της περιοχης και προσφατα,πριν δυο μηνες μονο,τοποθετηθηκαν και προβολεις !!!
Λιγο πριν   τελειωσω   θα αναφερθω σε δυο κορυφαιες στιγμες της ομαδας!!!!!!

26-5-2008  ΔΟΞΑ ΡΟΔΙΑΝΗΣ - HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
 Η  ομαδα που δημιουργησε για φιλανθρωπικο σκοπο ο ηθοποιος Τακης Βαμβακιδης με παλαιμαχους επαγγελματιες ποδοσφαιριστες, οπως ο Σαββας Κωφιδης, ο Ηλιας Ατματζιδης, ο Αντωνης Μηνου, ο Γιαννης Βαλαωρας , ο Βαζεχα και προπονητη τον μεγαλο Σαββα Παπαζογλου, ηρθε στη Ροδιανη για να δωσει φιλικο  αγωνα προς τιμην του αδικοχαμενου Γιαννη Ναννου!!!

ΔΟΞΑ ΡΟΔΙΑΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ U20
Η ομαδα του Χουαν Ραμον Ροτσα φιλοξενηθηκε τρεις συνεχομενες χρονιες 2011 - 12 και 13 απο την ομαδα της Ροδιανης με πανηγυρικο χαρακτηρα και την ομαδα μας να φιλοξενειται στα  πρωτοσελιδα  καποιων αθλητικων εφημεριδων των Αθηνων!!!!

Αυτα τα λιγα!!!!Καλη τυχη στη ΔΟΞΑ ΡΟΔΙΑΝΗΣ και ευχομαι να βρεθει καποιος που θα αναστησει και παλι την αγαπημενη μας ομαδα!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου